Verpleegkunde HBO5

HBO5-opleiding

Jij hebt een hart voor zorg

Als verpleegkundige sta je patiënten dag en nacht bij. Je biedt lichamelijke zorg en een luisterend oor. Je dient medicatie toe, verzorgt wonden enz. Maar verpleegkunde is veel meer dan dat. Observeren, klinisch redeneren en als teamspeler communiceren ... Werken met je handen, je hoofd én je hart!

De HBO5-opleiding Verpleegkunde bestaat uit drie studiejaren. De opleiding is sterk praktijkgericht, laagdrempelig en flexibel, en daardoor toegankelijk voor een ruim publiek. Bovendien kun je de opleiding ook buiten het dagonderwijs volgen. Zo kun je je studies combineren met een deeltijdse job of een gezin.

HBO5 of hoger beroepsonderwijs situeert zich, net zoals de graduaatsopleidingen, tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding. Voor de HBO5-opleiding Verpleegkunde werkt Thomas More samen met drie secundaire scholen uit de regio: SNOR in Duffel, SAL in Lier en HIVSET in Turnhout. Dankzij dit samenwerkingsverband – Track5 genoemd – betaal je geen inschrijvingsgeld. Reken wel op een bijdrage voor de kosten van boeken, cursussen, verpleegkundig materiaal en stagekledij. Er zijn verschillende projecten die het je financieel en praktisch gemakkelijker kunnen maken. Kijk dus zeker na of je eventueel recht hebt op een studiebeurs, kindergeld (tot 25 jaar), subsidies, vrijstellingen, educatief verlof, VDAB-ondersteuning, Project 600 ...

Follow us!Facebook

Scroll naar beneden voor meer info
HBO5 Verpleegkunde HIVSET Turnhout
HBO5 Verpleegkunde SAL Lier
HBO5 Verpleegkunde SNOR Duffel