Campus Kruidtuin

De Mechelse Vesten worden heringericht met eenrichtingsverkeer voor auto’s. Kom je met de wagen naar één van onze campussen? Ontdek op deze routeplanner de handigste manier om de campus te bereiken.

Campus Kruidtuin

Campus Kruidtuin is  een op en top ervaringsgerichte campus waar onderwijs centraal staat: we leiden er de leerkrachten kleuter-, lager en secundair onderwijs van de toekomst op. Het leercentrum, het juniorfablab, het I-lab, het zwiebelbos en het kleuterlabo zijn er de ultieme plekjes voor studenten om gewoon wat te chillaxen of om (samen) te werken aan projecten en opdrachten. Dankzij onze unieke infrastructuur krijg je de kans om ‘het vak’ in een veilige omgeving te leren.

Mechelen is hip en happening. Een stad op studentenmaat. De campus is centraal en tegelijk heel erg rustig gelegen, midden in het Kruidtuinpark en op wandelafstand van de winkelstraten. Met een cappuccino on the go van het station naar de campus. Na je examen lunchen in de zon en nog eventjes langs de winkel. Terug het leercentrum in om te studeren, boeken snel afzetten op kot en je kunt vertrekken om te gaan feesten! In Mechelen is alles dichtbij. #2800love, inderdaad!

Volg Campus Kruidtuin op Facebook

Onthaal - Campus Kruidtuin
T +32 15 36 91 00

Adres

Lange Ridderstraat 44
2800 Mechelen

Openingsuren

maandag - vrijdag
7 - 19 u.
Voor 8 u. en na 17.30 u. toegang met studentenkaart
dinsdag
7 - 22.30 u.
zaterdag
8 - 17 u. (toegang met studentenkaart)
Openingsuren vakantie

Hoe bereik je de campus?

trein

De campus ligt op 750 m van het station Mechelen en op 800 m van het station Mechelen-Nekkerspoel.

bus

De halte Zandpoortvest ligt op 400m van de campus.

fiets

Er is een ruime overdekte fietsenstalling aan de campus. Huur je (elektrische) fiets via stuvo.

auto

Je kunt kiezen voor de betalende parking op de Zandpoortvest of voor de gratis parking op het Douaneplein op 800 m van de campus. Je kan natuurlijk ook op zoek gaan naar een carpoolpartner.

Opleidingen op deze campus

Op Campus Kruidtuin vind je drie bacheloropleidingen: Leraar Kleuter-, Lager of Secundair Onderwijs. Ook de graduaatsopleiding Educatief Graduaat Secundair Onderwijs kan je hier volgen.

In het vormingscentrum LEON ontvangt Thomas More op Campus Kruidtuin jaarlijks honderden leerkrachten voor de meest diverse bijscholingen.

1.150
students on this campus

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Onderzoek op deze campus

Op Campus Kruidtuin werken we actief aan het onderzoeksthema "Futureproof education".

Binnen de hogeschool doen we aan praktijkgericht onderzoek. Klik hier voor meer informatie over onderzoek bij Thomas More. Ben jij op zoek naar expertise binnen een bepaald thema? Je vindt de contactgegevens terug per expertisecentrum en thema.

  Faciliteiten op deze campus

  Honger of gewoon zin in een schnabbel en een babbel? Het studentenrestaurant is dagelijks open tussen 9 en 15 uur. Een plek om te werken of studeren? In het leercentrum kan je elke dag terecht om (samen) te werken aan projecten en opdrachten, ook op zaterdag! Met de fiets naar de campus gekomen? Geen nood, er zijn douches aanwezig.

  Studenten van Campus Kruidtuin kunnen ook terecht in het studentenrestaurant en leercentrum op Campus De Vest

  Een fiets huren?

  Dat kan voor €40/semester!
  meer info
  thomasmore_fiets